Het verkopen van evenementen waarbij jij het concept en beleving overbrengt.

Voor een leuke en dynamische opdrachtgever zoeken wij naar accountmanagers die zijn of haar gevoel kan leggen in het verkopen van evenementen.

Functieomschrijving

Bij deze opdrachtgever verkoop je een beleving, een concept. Niet alleen ieder evenement is uniek maar ook iedere klant is uniek. Daarom hechten zij veel waarde aan het leveren van maatwerk en individueel advies. Een evenement dat naadloos aansluiten bij de wensen en behoefte van hun klanten. Als je accountmanager ben je verantwoordelijk voor het benaderen van potentiële en bestaande relaties met als doel het marktaandeel te vergroten.  

Wat wordt ervan je verwacht?
 
In het begin verdiep je de opdrachtgever, hun business en type klanten, maak je kennis met het concept, beleving en collegae om tot een juist beeld en kennis te komen. Op basis daarvan maak je een krachtig en kwalitatief plan van aanpak. Dit plan bestaat uit onder andere uit het accountmanagement bij bestaande klanten, plan van aanpak voor nieuwe klanten en omzet-en margedoelstellingen. En je kijkt periodiek terug of je nog op koers ligt en maakt aanpassingen daar waar nodig.  
 
Je bent gesprekspartner op management (marketing/communicatie) of ondernemersniveau voor klanten in het groot mkb, grootzakelijk en corporate segment. Door jouw kennis van het concept, inlevingsvermogen en enthousiasme ben je in staat om de wensen en behoefte te vertalen naar een maatwerk evenement.  
 
Je maakt een goed doordacht voorstel en presenteert deze aan de klant. Eenmaal de handtekening(en) verkregen, blijf je betrokken bij het aankomend evenement. Het team van eventmanagers is verantwoordelijk voor de voorbereiding, inrichten en het verzorgen van het evenement. Je bent onderdeel van een salesteam bestaande uit 4 accountmanagers en werkt samen met het marketingteam.

 

Verkoopmethode

Verkopen vanuit de behoefte van de klant. De klanten en prospects zijn groot mkb, groot zakelijk of enterprise.

New business

Je ben in staat de telefoon te pakken en afspraken te maken. Maar er komen ook leads binnen via de marketingafdeling.

Excisting business

Je actief verantwoordelijk voor het onderhoud met klanten. Je staat continue in contact met probeert de relatie op te bouwen met een persoonlijke aanpak.

Type klanten

De klanten zijn groot mkb, groot zakelijk of enterprise. Bedrijven  met 75 medewerkers of meer.

Salescycle

Je bent volledig zelfstandig verantwoordelijk. Van het dagelijks contact tot het geven van advies, en van het maken van offertes en dit verwerken in het crm pakket. Je werkt samen met de afdeling eventmangement die deal omzet in een draaiboek en uitvoert.

DMU niveau

Ondernemers, marketingmanagers en communicatiemanagers

Social & working

Cultuur

De cultuur van onze opdrachtgever kan je omschrijven als

 • Hard werken en energiek
 • Doel- en resultaatgericht
 • Creatief en dynamisch
 • Veel gedreven jonge medewerkers die vooruit willen
 • Ruimte voor ontwikkeling
 • Collegiaal en familiair

Bedrijf

Onze opdrachtgever met een hotel, event en theater locatie is een begrip in de regio. Tientallen jaren zijn zij het bruisende hart van de regio. Vooruitstrevend en modern. Het gebouw is ontworpen door een beroemde architect. Hij tekende voor die tijd een ongekend modern complex. Strak en zakelijk, zonder overbodige versierselen, maar toch luxe. Met veel stalen kozijnen en grote ramen. Licht en lucht zorgen voor een gevoel van gastvrijheid. De sfeer is voornaam, kosmopolitisch.

Een jonge ondernemer/eigenaar klopt bij Paulus Emden Huitema & Ellen Honig van Identity Matching Academy aan. Samen zoeken ze de genius loci, de geest van de locatie. Want daar ligt de sleutel van hernieuwd succes.  Die vinden ze in de combinatie van oer-Hollandse merken, strakke luxe en een knipoog naar de hoogtijdagen van de radio. Niet door letterlijk het verleden te kopiëren, maar zich te laten inspireren door de geschiedenis en er een hippe draai aan te geven. Een plek zonder angst, vol zelfvertrouwen en dynamiek. Net als vroeger is de locatie weer de plek waar je moet zijn.
 

Wij vragen

Opleidingsniveau

Een afgeronde HBO opleiding.

Ervaringsniveau

Minimaal 1 jaar ervaring in een buitendienst of 2 jaar in een binnendienst.

Competenties

 • In staat zijn om een concept en beleving te verkopen
 • Affiniteit met evenementen is een grote pre
 • Energiek, gemotiveerd en enthousiasme
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel en zelfsturend
 • Ondernemend, commercieel en een winnaarsmentaliteit

Wij bieden

Uitdagende werkzaamheden binnen een enthousiast, jong en gedreven team;

 • marktconform salaris
 • mooie werkplek met heerlijk koffie
 • goede begeleiding
 • veel verantwoordelijkheid en vrijheid
 • ruimte ondernemerschap
 • pensioenregeling