Internal accountmanagement met uitsluitend bestaande klanten. En dat in leuk jong dymisch salesteam.

Voor een internationale opdrachtgever in de ict zoeken wij kandidaten waarvan sales in het bloed zit. Je adviseert bestaande klanten en bouwt deze verder uit.

WERKEN BIJ DEZE OPDRACHTGEVER BETEKENT DAT JE MET EEN TEAM  VERANTWOORDELIJK BENT VOOR OMZET EN BEGELEIDT EN GECOACHT WORDT OM TE GROEIEN IN DE FUNCTIE NAAR EEN A-MERK SALESSPECIALIST. DUS GEEN ACQUISITIE/COLD CALLING MAAR ACTIEF RELATIEBEHEER. HIERMEE LEG JE EEN MOOI FUNDAMENT OM JE VERDER TE ONTWIKKELEN IN DE SALES BINNEN DE ICT MARKT.

Functieomschrijving

Je begint je dag met een goede kop koffie en bespreekt het afgelopen weekend met je collega’s. In de tussentijd start je op en ben je klaar om de klant te woord te staan. Een van de klanten belt je op en vraagt naar de status van de order. Je gaat dit uitzoeken voor de klant om hem vervolgens gerust te stellen dat de bestelling netjes wordt geleverd.

Vervolgens bel je naar een andere klant om te vragen of alles goed gaat en hem te feliciteren met zijn verjaardag. Uiteraard check je meteen of hij nog iets nodig heeft qua producten. Je moet immers wel deals maken en deze closen.

De rest van de dag ben je druk in de weer met mailtjes, orders en bellen. Als geen ander weet jij de wensen van een klant te vertalen naar een passend product of advies. Als je er niet uit komt weet je direct de juiste collega te vinden van een andere afdeling, zodat de klant goed geholpen wordt. Jij hebt immers het overzicht binnen de organisatie voor de klant.

Wat ga je doen?

 • Contact hebben en relaties opbouwen/onderhouden met leveranciers, klanten en andere afdelingen;
 • Opportunities spotten en registreren;
 • Deals najagen;
 • Offertes opstellen;
 • Orders verwerken;
 • Bellen, bellen, bellen met bestaande klanten die graag business met ons doen.

Verkoopmethode

Verkopen vanuit de behoefte van de klant. De klanten zijn ict resellers, dan betekent dat je moet verdiepen in hun eindklanten.

New business

Je hoeft geen new business/cold calling te doen. 

Excisting business

Je werkt met bestaande klanten. Je bent het verlengstuk van je klant. Je kan goed verplaatsten in hun eindklanten en geeft hun dagelijkse het juiste (merk)advies. Eigenlijk ben je hun specialiste businesspartner op het merk waar je verantwoordelijk voor bent.

Type klanten

ICT resellers op mkb niveau.

Salescycle

Je bent volledig zelfstandig verantwoordelijk. Van het dagelijks contact tot het geven van advies, en van het maken van offertes en dit verwerken in het crm pakket. Je werkt samen met de afdeling support die deal omzet in orders.

DMU niveau

Ondernemers, inkopers en/of managers.

Social

Cultuur

De cultuur van onze opdrachtgever kan je omschrijven als

 • Hard werken en dynamisch
 • Doel- en resultaatgericht
 • Formeel van binnen en formeel naar buiten
 • Veel gedreven jonge medewerkers die vooruit willen
 • Ruimte voor ontwikkeling
 • Collegiaal en familiair

Bedrijf

Onze opdrachtgever één van de grootste distributeurs binnen de dynamische wereld van IT, Mobile en Consumer Electronics. Meer dan 200 toonaangevende merken als HP, Apple, Samsung, Oracle, IBM, Cisco en Microsoft brengen hun producten, solutions en innovations via ons op de markt.

Behalve geavanceerde logistiek, verzorgen zij een breed scala aan supportdiensten en services zoals salesondersteuning, e-commerce, financiering, marketing en educatie. Alles om onze klanten op hun reis binnen o.a. Cloud, Security, Big Data en IoT mee te nemen naar meer business opportunities. Onze opdrachtgever staat op de 108e plaats in de Fortune 500® en is één van Fortune’s 'World’s Most Admired Companies'.

Ontwikkeling en (door)groei

Training, lees maar

Systeem training, onboardingprogramma, commerciele trainingen en leveranciers trainingen.

Coaching is goed geregeld

Veel coaching on the job door collegae, manager en teamleider met functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Doorgroei is ruim!

Je kan doorgroeien naar de buitendienst, marketing of pre-sales. Maar er zijn ook mogelijkheden voor teamleiding of productmanagement.

Wij vragen

Opleidingsniveau

Afgeronde HBO opledingsniveau of aantoonbaar HBO werk- en denkniveau.

Ervaringsniveau

Van starter tot 2 jaar werkervaring.

Competenties

Gedreven, energiek, ondernemend, zelfstarter, commercieel, sterk in communicatie, oplossingsgericht en initiatiefrijk.

Overig

Sterk in de Nederlandse taal.

Wij bieden

Uitdagende werkzaamheden binnen een enthousiast en gedreven team en een mooi bedrijf;

 • Trainingen en de mogelijkheid tot het behalen van certificaten;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Goede doorgroeimogelijkheden
 • Leuke extraatjes als etentjes, borrels en andere activiteiten;
 • Eigentijdse werkplek met goede koffie en vers fruit;
 • Een goed salaris plus een variabele beloning (max. de helft van je maandsalaris), 28 vakantiedagen, reiskosten en pensioen.