Internal accountmanagement in de driehoek Apple, resellers en interne organisatie.

Voor een internationale opdrachtgever in de ict zoeken wij kandidaten waarvan die het talent hebben om producten met passie te verkopen en bestaande klanten te voorzien van gedegen advies

Functieomschrijving

De sales specialist die wij zoeken is commercieel sterk onderbouwd en heeft een gezonde interesse in IT. Dagelijks houd je je bezig met het adviseren van onze Apple klanten over Apple en aanverwante producten en diensten. Je zorgt ervoor dat klanten op zowel technisch als organisatorisch vlak (processen) worden ondersteund. 

Je managet de verwachtingen van de klanten en staat hen proactief te woord. Je bent altijd op zoek naar juiste oplossing voor het beste resultaat. Je communiceert duidelijk over de beschikbaarheid en levertijden van (nieuwe) Apple producten. Je bent continue op zoek naar de juiste balans in de driehoek: reseller, Apple en interne organisatie.

Speerpunten in deze rol zijn het maximaliseren van omzet en de marge en kennisoverdracht door het geven van het juiste advies. Opportunities spotten en deze opvolgen in het CRM-systeem behoren ook tot jouw werkzaamheden.

Als Sales Specialist werk je nauw samen met de Category- en de Business Development Managers in het team.

Verkoopmethode

Verkopen vanuit de behoefte van de klant. De klanten zijn ict resellers, dan betekent dat je moet verdiepen in hun eindklanten.

New business

Je hoeft geen new business/cold calling te doen. 

Excisting business

Je werkt met bestaande klanten. Je bent het verlengstuk van je klant. Je kan goed verplaatsten in hun eindklanten en geeft hun dagelijkse het juiste (merk)advies. Eigenlijk ben je hun specialiste businesspartner op het merk waar je verantwoordelijk voor bent.

Type klanten

ICT resellers op mkb niveau.

Salescycle

Je bent volledig zelfstandig verantwoordelijk. Van het dagelijks contact tot het geven van advies, en van het maken van offertes en dit verwerken in het crm pakket. Je werkt samen met de afdeling support die deal omzet in orders.

DMU niveau

Ondernemers, inkopers en/of managers.

Social

Cultuur

De cultuur van onze opdrachtgever kan je omschrijven als

 • Hard werken en dynamisch
 • Doel- en resultaatgericht
 • Formeel van binnen en formeel naar buiten
 • Veel gedreven jonge medewerkers die vooruit willen
 • Ruimte voor ontwikkeling
 • Collegiaal en familiair

Bedrijf

Onze opdrachtgever één van de grootste distributeurs binnen de dynamische wereld van IT, Mobile en Consumer Electronics. Meer dan 200 toonaangevende merken als HP, Apple, Samsung, Oracle, IBM, Cisco en Microsoft brengen hun producten, solutions en innovations via ons op de markt.

Behalve geavanceerde logistiek, verzorgen zij een breed scala aan supportdiensten en services zoals salesondersteuning, e-commerce, financiering, marketing en educatie. Alles om onze klanten op hun reis binnen o.a. Cloud, Security, Big Data en IoT mee te nemen naar meer business opportunities. Onze opdrachtgever staat op de 108e plaats in de Fortune 500® en is één van Fortune’s 'World’s Most Admired Companies'.

Ontwikkeling en (door)groei

Training, lees maar

Systeem training, onboardingprogramma, commerciele trainingen en leveranciers trainingen.

Coaching is goed geregeld

Veel coaching on the job door collegae, manager en teamleider met functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Doorgroei is ruim!

Je kan doorgroeien naar de buitendienst, marketing of pre-sales. Maar er zijn ook mogelijkheden voor teamleiding of productmanagement.

Wij vragen

Opleidingsniveau

Afgeronde HBO opledingsniveau of aantoonbaar HBO werk- en denkniveau.

Ervaringsniveau

Van starter tot 2 jaar werkervaring.

Competenties

Gedreven, energiek, ondernemend, zelfstarter, commercieel, sterk in communicatie, oplossingsgericht en initiatiefrijk.

Overig

Sterk in de Nederlandse taal.

Wij bieden

Uitdagende werkzaamheden binnen een enthousiast en gedreven team en een mooi bedrijf;

 • Trainingen en de mogelijkheid tot het behalen van certificaten;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Goede doorgroeimogelijkheden
 • Leuke extraatjes als etentjes, borrels en andere activiteiten;
 • Eigentijdse werkplek met goede koffie en vers fruit;
 • Een goed salaris plus een variabele beloning (max. de helft van je maandsalaris), 28 vakantiedagen, reiskosten en pensioen.