Internationaal werken op complex salesniveau met uitzicht over Utrecht.

Wij zoeken voor een internationale opdrachtgever (met roots in Nederland) naar een ACCOUNT EXECUTIVE (bestaande en nieuwe klanten) samen met de Account manager verantwoordelijk wordt voor internationale a-merk klanten.

Werken voor deze opdrachtgever betekent jezelf ontwikkelen op ten 1e  internationaal werken, ten 2e werken met corporate klanten en ten 3e complex it- en salesniveau.

Functieomschrijving

Je werkt nauw samen met de Account manager om de groei van onze omzet te verzekeren bij nieuwe a-merk klanten in verschillende marktsegmenten (retail/e-commerce, hi-tech/electronics en printing/imaging). Samen met de Account manager breng je de markt in kaart, ga je samen in gesprek over de behoeften en pijnpunten, vertaal je dat naar voorstellen en beheert de relatie dagelijks. Dit doe je door:

 • Groei van de business: samen met je Account manager ga je waardeproposities (bijv. presentaties, cases opbouw, voorstellen) voorbereiden, coördineren, structureren en ontwikkelen bij klanten.
 • Relatieopbouw: het opbouwen en onderhouden van langetermijnrelaties met belangrijke klanten in heel Europa.
 • Getallen: sterk aan de analytische kant, kritische denker, een echte initiatiefnemer met duidelijk ondernemersschap;
 • Teamspeler: stimuleert samenwerking, ontwikkelt en onderhoud effectieve werkrelaties op alle niveaus van de organisatie
 • Trendwatcher: je bent op de hoogte van markttrends en volgt de kansen voor de klanten en onze doelsegmenten.

Verkoopmethode

Adviseren vanuit behoefte en processen van klanten.

Existing business

Actief inhoudelijke dagelijkse contact met internationale a-merk klanten.

Type klanten

Internationale a-merk klanten waar onder andere de top van de retail/e-commerce, hi-tech/electronics en printing/imaging branches.

Salescycle

In samenwerking met de Account manager verantwoordelijk voor de hele salescycle en after sales op korte en lange termijn.

Social

Cultuur

De werkomgeving van onze opdrachtgever is een

 • innovatieve,
 • jeugdige,
 • internationale,
 • positieve,
 • leuke en dynamische,
 • vol met wendbare

meedogenloos klantgerichte self-starters en ondernemers. Onze speeltuin omvat IT-gestuurde internationale logistieke diensten, met duidelijke focus en efficiënte processen en structuur.

Bedrijf

Onze opdrachtgever is met 125 medewerkers (waarvan 85 bij een dochteronderneming) een internationale supply chain- en service-integrator ondersteund door een geavanceerd it-platform. Het bedrijf vermindert de complexiteit en vergroot tegelijkertijd de flexibiliteit, transparantie en controle. We hebben een bewezen staat van dienst in het ontwikkelen en uitvoeren van geoptimaliseerde end-to-end retouroplossingen. Onze opdrachtgever biedt de allerbeste logistieke oplossingen gedurende de hele levenscyclus van een product.

Ontwikkeling

Training kennis en kunde

Training op interne systemen en platformen, bedrijfsprocessen van diverse branches, commerciële vaardigheden en nog veel meer.

Coaching persoonlijk

Er wordt veel tijd besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Je sterke competenties worden door ontwikkelt en wat mindere competenties worden stelselmatig onder de loep genomen. Via een plan van aanpak wordt je gecoacht on the job. 

Doorgroei

In de afgelopen jaren zijn meerdere jonge account executives gestart bij onze opdrachtgever. Uit ervaring is gebleken dat zij binnen een paar doorgroeien naar andere afdelingen.  

Wij vragen

Opleidingsniveau

Afgeronde universitaire opleiding.

Ervaringsniveau

Start tot en met 3 jaar werkervaring.

Competenties

Ondernemend, authentiek, energiek, zelfsturend, verantwoordelijk, zelfstarter, initiatiefrijk, passioneel, analytisch en beïnvloeder.

Taal

Vloeiend Engels en Nederland.

Wij bieden

Deze rol van Account executive is een serieuze opstap in je carrière. Je gaat aan tafel met a-merk klanten in de branches  retail/e-commerce, hi-tech/electronics en printing/imaging. Onze opdrachtgever zal je helpen groeien en je skillset ontwikkelen, zowel in aanleg als soft skills.

Hierdoor creëer voor jezelf mogelijkheden binnen het bedrijf of daarbuiten binnen logistieke en it gedreven bedrijven. Onze opdrachtgever biedt een boven marktconform salaris met goede aanvullende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioen, vakantiedagen, reiskostenvergoeding.