Wij zoeken geen trage stagiaires! Maar zoeken stagiaires die er echt voor willen gaan. Jij staat bij Young Sellers centraal.

Young Sellers zoekt een energieke en ondernemende salesrecruiter (stagiaire) die meer uit zichzelf wil halen en het salesvak wil leren.

Stage lopen bij Young Sellers betekent dat je wordt behandelt als ieder medewerker van ons bedrijf, wij helpen je met de ontwikkeling en vaardigheden en stomen je klaar. Vele stagiaires gingen je voor die achteraf niet hadden verwacht dat ze zich zo snel ontwikkelden.

Functieomschrijving

In de rol van salesrecruiter ben je verantwoordelijk om Young Sellers door al je werkzaamheden enthousiast te vertegenwoordigen. Een aantal keer per week ben je bezig met aanvullen van onze talentenpools. Daarin ga je nauwkeurig te werk en maak je gebruik van ons crm systeem. Je zoekt telefonisch contact met onze kandidaten en praat met hun over wie ze zijn en wat ze willen. Je bouwt een band met ze op en duikt ook hun netwerk in. Daarnaast ondersteun je bij het genereren van nieuwe klanten. Je gaat op zoek naar wie ze zijn, wat hun behoeften zijn  en zoekt uit wie de beslissers zijn. EN! Als je wil, mag je mee bellen. EN! Als de tijd het toe laat, ga je ook online klanten werven.

Verkoopmethode

Wij luisteren naar onze klanten. Wat wil je, waar je heb je behoefte aan en hoe kunnen wij die behoefte invullen.

New business

Willen onze klanten graag oprecht leren kennen. Soms zijn de contact warm of lauw maar zeker ook in veel gevallen kennen we elkaar niet.

Existing business

Wij werken bij bestaande klanten. Hiermee hebben dagelijks of wekelijks contact. Wij proberen onze klanten ook te volgen in een groeipad.

Type klanten

Wij hebben klant vooral klanten in het mkb en groot zakelijk segment. Zeg maar van 40 tot 1000 medewerkers in de randstad.

Salesproces

Wij zijn op zoek naar behoeften bij onze klanten en proberen deze aan elkaar te verbinden. Dit doen wij door offertes te maken en deze uiteraard te sluiten, bij elkaar introducties te doen en kennismaking te managen.

Social

Sfeer

Wij focussen ons op jou en doen wat nodig is om je naar een hoger niveau te krijgen. Tuurlijk zijn wij doel- en resultaatgericht. MAAR! Wij geloven als wij ons afstemmen op jouw ontwikkeling in relatie tot het werk (jouw functie) wat er gedaan moet worden, dat het resultaat vanzelf komt. Sterker nog, het resultaat vaak groter is dan gepland. 

Wij zijn verantwoordelijk, ondernemend, energiek, verantwoordelijk, motiverend, jong en jeugdig. Wij nemen ons zelf, onze klanten en kandidaten serieus. MAAR! Wij zorgen wel voor leuke en ontspannende werkomgevingen die je bij andere bedrijven niet zo snel aantreft. Wij kennen geen negen tot vijf mentaliteit. En ons werk gaat in de avond via de mail of whatsapp nog wel eens door. En soms zijn we ook op een terrasje of ergens anders te vinden.

Bedrijf

Young Sellers (opgericht in 2005) is specialist in het bemiddelen en ontwikkelen van accountmanagers binnen- en buitendienst op een MBO en HBO werk-, denk- en opleidingsniveau. Of het nu gaat om een nieuwe baan, ontwikkeling, sparren over je carrière of de zoektocht naar personeel. Met 12,5 jaar ervaring zijn wij jouw sparringspartner. Met ons gedreven en ervaren team werken bij volgens een vaste en doelgerichte werkwijze. Wij staan 24 dagen en 7 dagen per week in contact met arbeidsmarkt en het bedrijfsleven waarin we gaan voor groei en resultaat.

Ontwikkeling

Training

Wij verzorgen veel trainingen on the job en zullen het niet nalaten om een externe trainer in te schakelen.

Coaching

Je gaat werken met je eigen ontwikkelplan. Die maken wij samen maar jij voert de regie. Je kan met ons sparren, klankboarden maar jij moet het doen. 

Doorgroei

Heb je al een stage gelopen bij Young Sellers mag je nog een keer stage lopen. Dan pakken we het weer op waar we gebleven waren. In de afgelopen jaren hebben meerdere stagiaires 2 keer stage gelopen en kregen nog voor het einde van hun opleiding een goede baan aangeboden. 

Wij vragen

Opleidingsniveau

MBO of HBO 

Ervaringsniveau

Leuke bijbaantjes zijn mooie meegenomen.

Competenties

Energiek, sportief, extravert, bereid zijn om te leren, flexibel, stressbestendig, enthousiast en een echte doener.

Overig

Nederlandse taal moet goed zijn.

Wij bieden

Bij Young Sellers krijg je

  • leuk en afwisselend werk
  • trainingstijd
  • coachingstijd
  • ruimte voor initiatief
  • ontspannende werkplekken
  • ruimte voor ontwikkeling
  • 2e keer stage lopen
  • lunch